Tips voor het kopen van een scootmobiel

Ben je van plan om een nieuwe scootmobiel aan te schaffen? Dan is het vaak erg lastig om een keuze te maken uit de verschillende modellen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Een scootmobiel kopen is dan ook een stuk lastiger als dat het in eerste instantie lijkt. Er komt namelijk een hoop bij kijken. Hulp nodig bij het kopen van een scootmobiel? Wij geven hieronder 4 tips voor het kopen van een scootmobiel.

Tip 1: Welke actieradius is er nodig?

De actieradius is voor velen het belangrijkste punt om op te letten bij het kopen van een scootmobiel. De actieradius geeft namelijk aan wat de maximale afstand is die je met de scootmobiel kunt rijden. Als je een scootmobiel enkel binnen een zorginstelling gebruikt of voor korte afstanden dan is de actieradius minder belangrijk.

Tip 2: Hoeveel wielen?

Ga je op zoek naar een scootmobiel? Dan heb je keuze uit drie, vier of vijf wielen. Hoe meer wielen, hoe beter de wegligging. Althans dat is wat veel mensen denken, echter is dat zeker niet altijd waar. Scootmobielen zijn allemaal even stabiel. Het verschil zit het hem in de draaicirkel. Een scootmobiel met drie wielen heeft een kleinere draaicirkel als een model met vijf wielen. Vind je wendbaarheid belangrijk of wil je de scootmobiel gebruiken in kleine ruimtes? Dan kan je het beste kiezen voor een scootmobiel met drie wielen.

Tip 3: Snelheid

De snelheid van een scootmobiel is erg belangrijk. Ben je van plan om langere afstanden te rijden? Dan is het fijn als de scootmobiel een beetje meer vaart kan maken, zodat het overbruggen van een langere afstand minder lang duurt.

Tip 4: Moet de scootmobiel opvouwbaar zijn?

Heb je weinig opbergruimte in huis? Of wil je graag je scootmobiel meenemen in de trein of auto? Dan is het handig om te kiezen voor een opvouwbaar model. Je moet er wel opletten dat opvouwbare scootmobielen vaak een lagere actieradius hebben.1 reactie

  1. Ik ken dit bedrijf!
    Naar alle tevredenheid voor mijn ouders hier 2 scootmobielen gekocht.
    Fijne service doen wat ze beloven en zijn gewoon eerlijk en oprecht dringen niets op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *