De 4 belangrijkste vragen bij incontinentiemateriaal

author
1 minute, 30 seconds Read

Incontinentiemateriaal; het is een onderwerp waar je liever niet bij stil staat, maar wat veel ongemakken voorkomt. Daarom lees je in dit artikel de 4 belangrijkste vragen. Na dit artikel weet je:

  • Hoe incontinentiemateriaal werkt;
  • Hoe vaak je incontinentiemateriaal moet verschonen;
  • Waar je incontinentiemateriaal kan kopen;
  • Of het materiaal vergoed wordt.

Laten we dieper op de inhoud ingaan!

Hoe werkt incontinentiemateriaal?

Incontinentiemateriaal zijn alle varianten die je kan gebruiken voor het opvangen van ontlasting.

Je hebt  verschillende soorten incontinentiematerialen. De bekendste is misschien wel de luier. Een luier is gemaakt van watten, waarin korrels zit om urine op te vangen. Vaak is het ook mogelijk om het absorberende materiaal in de onderbroek te leggen.

Volwassenen gebruiken vaker een urinebroekje, ook wel een incontinentiebroekje genoemd. Het voordeel van een broekje is dat je hierin vrijer kan bewegen en materiaal goed absorbeerd.

Hoe vaak verschoon je incontinentiemateriaal?

Uiteraard gebeurt dit naar eigen wens, maar het is aan te raden om het incontinentiemateriaal per 2 à 6 uur verschonen. Op den duur voorkom je zo dat de geur zich meer gaat verspreiden.

Waar kun je incontinentiemateriaal kopen?

Incontinentiemateriaal kan je zowel in de fysieke winkel als online bestellen. Je ziet steeds vaker dat dit soort materialen online worden besteld, om dat je hier betere vergelijkingsmateriaal hebt.

Wordt incontinentiemateriaal vergoedt?

Tot slot: wordt incontinentiemateriaal eigenlijk wel vergoed? Dat is afhankelijk van je situatie en de verzekeraar die je hebt gekozen. Je krijgt een vergoeding van de verzekeraar als je aan de voorwaarden voldoet. Zo moet je langer dan twee weken met incontinentie kampen.

Tip:  Alles wat je moet weten over erectiepillen

De basisverzekering dekt niet de kosten als je materialen gebruikt om nare geurtjes te beperken. Ook krijg je geen vergoeding als je geen speciale incontinentie draagt.

Kortom, het is zaak om de vergoedingen van je zorgverzekeraar door te nemen. Zo weet je waar je aan toe bent!



Similar Posts

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *