Dit is waarom je van etherische oliën houdt

Misschien denk jij bij sommige geuren ook wel, waarom vind ik dat nu zo geweldig ruiken. Niet heel gek, want etherische olie doet nu eenmaal iets met ons brein. Wij worden geprikkeld bij het ruiken van etherische olie, waardoor we er extra bij stilstaan. Maar waarom houden we nu eigenlijk zo van etherische olie en waardoor worden wij hier zo door geprikkeld? Tijd om hier eens even bij stil te staan, want hier wil je echt iets meer van weten! Welke etherische olie trekt jouw aandacht direct aan?

Het is veel meer dan een geur

Etherische olie is veel meer dan slechts een geur. Veel etherische oliën hebben namelijk een dusdanige lekkere geur, die ook nog eens een zeer goed effect op je lichaam en/of geest heeft. Lavendel zorgt bijvoorbeeld voor een kalmerend effect, waardoor je beter zou kunnen slapen. De geur van citroen kan je juist flink wat energie geven. Er zijn nog talloze voorbeelden te benoemen waarom je zo onwijs kunt houden van etherische oliën.

Wist je dat?

Het klinkt misschien wel een beetje gek, maar wist je dat de geur van rozemarijn een pijnstillende werking heeft? Het heeft een positief effect op heel veel verschillende dingen in ons lichaam, waaronder de wondgenezing. Ook tegen keelpijn kan deze etherische olie je helpen! De geur is aangenaam en je brein zal geprikkeld worden!

Je kunt het combineren

Etherische olie kun je los gebruiken, maar je kunt het ook combineren met elkaar. Dit is net wat jij lekker vindt, hoewel het ook de meest lekkere geuren kan geven als jij ze op een goede manier met elkaar zult vermengen. Weet jij al welke etherische olie jij binnenkort wilt gaan kopen?

Hoe gebruik je etherische olie?

Je gebruikt etherische oliën in de sauna of in bad, maar wist je dat je deze ook in een diffuser of in een brander kunt verdampen. De geuren zullen zo gelijkmatig door je huis verspreid worden, erg handig als je niet dol bent op de sauna. Etherische olie is op nog veel meer manieren toe te passen, want je zou het zelfs kunnen gebruiken in je stofzuigerzak. Ga je dweilen in huis, dan zou je zelfs een beetje etherische olie aan je dweilwater toe kunnen voegen. Op welke manier zou jij etherische olie willen gaan gebruiken of kies jij liever voor een dagje in de sauna?

Tip: Benc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *