GELD ALS WATER


Solán de Cabras steunt Pink Ribbon

Gisteren ontving Willemijn van den Berg namens Pink Ribbon een cheque van 10.000 euro uit handen van Shella Blancaflor bij Bickery Food Group. Dat moet de minimale opbrengst gaan worden van de afdracht voor de verkochte flesjes Solán de Cabras mineraalwater in Nederland. Het bekende Spaanse merk verwisselde daarvoor tijdelijk haar iconische blauwe fles voor een roze. Het merk is van nature begaan met onze dagelijkse gezondheid want het water heeft een minerale samenstelling die een weldaad is voor ons lichaam. Ook in de roze fles wordt het geprezen om haar fraaie stijl, unieke zuiverheid en mineralen, die een ultieme hydratatiebron vormt voor een gezond en sterk lijf. De roze limited edition fles vind je bij verschillende speciaalzaken, supermarkten, tankstations, Xenos en DA drogisterijen

Gezond verhaal    
De samenwerking met een fonds als Pink Ribbon heeft een logische achtergrond. Het water kent een lange geschiedenis die gekenmerkt wordt door de heilzame werking van de bron. Het mineraalwater heeft haar naam te danken aan een geitenhoeder uit de 15de eeuw die zag dat zijn dieren genazen nadat ze uit de bron bij  Serrania de Cuenca hadden gedronken (solan=drinkplaats, cabras=geiten).  Dankzij de overlevering werd deze bron een bedevaartsoord voor zieken vanwege de vermeende geneeskrachtige werking. Tot in de jaren ‘60 was Solán de Cabras in Spanje slechts in apotheken verkrijgbaar. De unieke samenstelling van het water zorgt voor de goede balans in het lichaam: een lage concentratie natrium en een optimale verhouding tussen calcium en magnesium.

Pink Ribbon 
Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel de juiste behandeling en optimale begeleiding én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt. Inmiddels zijn al meer dan 200 onderzoeken en projecten gefinancierd. Een beter leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Dat is de missie van Pink Ribbon, in een tijd waarin steeds meer mensen borstkanker krijgen.

Solán de Cabras Pink Ribbon mineraalwater (limited edition) is tijdelijk verkrijgbaar in 33 cl PET voor 99 ct


Achtergrond Solán de Cabras maakt deel uit van de Mahou San Miguel Group, een 100% Spaans familiebedrijf. In totaal huist deze Spaanse marktleider in dranken acht brouwerijen en drie waterbronnen met verpakkingsinstallaties. Het professionele team bestaat uit meer dan 2.800 mensen. Het water wordt verkocht in meer dan 35 landen. Voedingswaarde per liter: 284 mg Bicarbonaat, 60 mg Calcium, 26.7 mg Magnesium, 1 mg Kalium/Potassium, 4.8 mg Natrium. Solán de Cabras is favoriet in Spanje mede dankzij de sponsoring van het Real Madrid voetbalteam. Gedurende drie opeenvolgende jaren werd het als beste beoordeeld op smaak door chefs en sommeliers; ‘Superior Taste Award’. Solán de Cabras wordt exclusief geïmporteerd door Bickery Food Group uit ’s Graveland. Bickery Food Group is een familiebedrijf met meer dan 40 jaar expertise in foodmerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *