Maca poeder

Het nieuwe superfood maca poeder

De laatste jaren hebben we al veel over talloze superfoods gehoord en daar ik de laatste tijd ook maca bijgekomen. Maca wordt nog wel eens verward met het Matcha-poeder. Dat is natuurlijk niet gek, want het lijkt veel op elkaar. Echter is maca een knolgewas afkomstig uit het Andes gebergte uit Peru. Het groeit op een hoogte van maar liefst 4000 kilometer en heeft veel voordelen voor onze gezondheid. 

Heb jij interesse om meer te ontdekken over de eigenschappen en voordelen van maca? Lees dan onze onderstaande blog over waarom het gezond is en hoe je het kunt eten. 

Welke voordelen heeft

Maca wordt door de inwoners van Peru al eeuwenlang gebruikt als medicijn. Zij geloven dus al langer in de vele krachtige voordelen van maca. En gelijk hebben ze ook gehad. Maca zit namelijk boordevol met allerlei stoffen die zeer goed zijn voor de gezondheid. Het is rijk aan magnesium, calcium, kalium, koper, jodium, mangaan en selenium. Ook zitten er veel verschillende aminozuren in en een hoog gehalte aan eiwitten. Kortom, al genoeg reden om ook te overwegen maca eens in je dieet op te nemen.

Naast de vele mineralen die we hiervoor hebben genoemd is het ook rijk aan vitamine C en andere vitaminen. Maca staat ook wel bekend als een energiebooster. 

Hoe eet ik maca het beste?

Maca-poeder wordt het meeste gegeten bij het ontbijt. Je kunt het namelijk bij allerlei verschillende bowls in doen. Denk daarbij aan fruit-bowls, schalen met havermout en nog veel meer. Ook kun je het met melk mixen en gewoon zo drinken. 

De recepten die je op het internet vindt gaan echter nog veel verder dan dat. Zo is het mogelijk om chocoladetaart of chocoladeballen te maken met daarin maca verwerkt, kun je er verschillende shakes van maken of kun je bijvoorbeeld een pudding maken met daarin maca verwerkt.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *