Een zuinige oplossing: De pelletkachel!

Wil je lekker warm vertoeven tijdens koude wintermaanden en besparen op je gasrekening? Dat kan met een pelletkachel van RR Pelletkachel! Dit type verwarming wordt steeds bekender in Nederland en voor veel mensen is het inmiddels een bekend begrip. Als je nog niet bekend bent met het product dan leggen wij het hieronder uit.

Wat is een pelletkachel?

De pelletkachel is een kachel waarin houtpellets worden verbrand. Dit zijn kleine stukken hout die worden gemaakt uit zaagsel en snippers. Boven in de kachel zit een reservoir met de pellets die via het reservoir in de verbrandingskamer wordt gebracht. Middels een elektronische ontsteking ontbranden de houtpallets. Om een aanvoer van verse lucht te garanderen is er een ventilator geïmplementeerd. Deze zorgt tevens voor de afvoer naar buiten en de toevoer van warme lucht in de ruimte. De aslade vangt de as op zodat de kachel schoon blijft.

Wat is het voordeel van een pelletkachel?

Het allergrootste voordeel aan een pelletkachel zijn de kosten. In vergelijking met hout of gas zijn houtpellets zeer goedkoop. Voor een zak van 15 kilo betaal je tussen de €4 en €6. Zodoende bespaar je al gauw honderden euro’s op je stookkosten.

Is een pelletkachel veilig?

Pelletkachels zijn standaard voorzien van meerdere sensoren die de kachel beschermen tegen onder andere oververhitting. Daarnaast heeft de kachel ook een perfecte verbranding, de uitstoot van fijnstof is vrijwel nihil. Het is ook nog eens goed voor de gezondheid.

RR Pelletkachel

Bij RRPelletkachel.nl vind je een ruim aanbod aan kachels, de kans is groot dat er een bij zit die past bij de stijl van uw woning en interieur. Naast een ruim aanbod bieden wij ook een service op maat. Wilt u bijvoorbeeld meer informatie over onze producten? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met onze deskundige klantenservice. Zij helpen u graag verder!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *