Lenzenvloeistof voor droge en geïrriteerde ogen

Als jij je ogen echt lief hebt en je beseft dat je er maar twee van hebt dan bezuinig je nooit standaard op je lenzenvloeistof. Gek genoeg zijn er echter mensen die standaard voor de meest voordelige vloeistof kiezen. Die groep mensen verbaast zich er vervolgens ook nog over dat ze aan het einde van de dag geïrriteerde ogen hebben of ogen die erg droog en moe aanvoelen. 

Droge en geïrriteerde ogen zijn echt onnodig

Geïrriteerde en droge ogen is helemaal niet nodig als je contactlenzen draagt. Integendeel. Als je kiest voor lenzenvloeistof die aansluit bij de samenstelling van je contactlens, dan zullen dergelijke problemen zich niet of amper nog voordoen. Vaak ontbreekt het bij de voordelige vloeistof aan een aantal actieve stoffen en dan specifiek die stoffen die voor reiniging moeten zorgen. Deze vloeistof geeft bacteriën en eiwitten ruim baan om voor minder zicht en geïrriteerde ogen te zorgen.

Lenzenvloeistof is een kwestie van maatwerk

Wat de juiste lenzenvloeistof is, is voor iedereen weer anders. Heb je harde of zachte lenzen bijvoorbeeld, maakt een groot verschil. Daarnaast is ook de conditie van je ogen belangrijk. Feit is dat de vloeistof er voor moet zorgen dat de contactlens zo goed mogelijk zijn werk kan doen. Bovendien ondersteunen bepaalde lenzen en vloeistof elkaar nadrukkelijk. Nog steeds is de contactlens volop in ontwikkeling. En dat terwijl de samenstelling van de goedkope vloeistof al jarenlang hetzelfde is. Daardoor worden de lenzen structureel niet voldoende schoon met alle mogelijke gevolgen – bijvoorbeeld ooginfecties- van dien.

Bij twijfel raadpleeg je gewoon de opticien

Een bezoek aan de specialist biedt altijd uitkomst als je niet weet welke vloeistof je nou eigenlijk moet gebruiken. Gek genoeg wordt vaak alle tijd besteed aan het aanmeten van de juiste contactlens, maar wordt amper gesproken over de juiste lenzenvloeistof. En dus denken veel mensen dat het allemaal geen verschil maakt. Onterecht dus. Bij twijfel bezoek je gewoon de opticien die aan de hand van je gegevens zo kan vertellen welke lenzenvloeistof voor jou de beste oplossing is. Ben je ook meteen af van die droge ogen die je zo mateloos irriteren.

Lens en lenzenvloeistof moeten elkaar altijd versterken

In de juiste vloeistof zitten altijd voldoende bacteriedodende stoffen. Noodzakelijk, want deze stoffen voorkomen ooginfecties en ander ongemak. Bij de keuze voor de juiste lenzenvloeistof is het van belang dat er gekozen wordt voor een vloeistof die aansluit bij het materiaal van de lens. Lens en vloeistof moeten elkaar versterken, en dat kan ook prima. Er zijn nog steeds mensen die blij zijn als ze thuis de contactlenzen uit kunnen doen. Met de moderne contactlens moet dat helemaal niet nodig zijn. Dit wordt dus vooral veroorzaakt door de verkeerde vloeistof te gebruiken. Gelukkig is het niet te laat. Een bezoek aan de opticien kan je zoveel inzicht bieden dat je snel van je moe aanvoelende ogen af bent en je contactlenzen met veel plezier en met gemak heel de dag draagt. Bezuinig dus nooit op vloeistof in de wetenschap dat je geen onnodige risico’s met je ogen wilt nemen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *