Hoe lang blijft een rouwstuk goed?

Wil je graag een rouwstuk bestellen om een vriend of vriendin of andere dierbare de laatste eer te bewijzen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden. Er zijn ook een aantal zaken waar je zelf invloed op kunt uitoefenen om te zorgen dat het rouwstuk netjes blijft tot en met de uitvaart of dienst. Hieronder meer informatie over onder andere hoe lang een rouwstuk goed blijft.

Factoren die invloed hebben op de houdbaarheid

De factor die de grootste invloed op de houdbaarheidsdatum heeft, zijn de soort bloemen die in het rouwstuk verwerkt zitten. Bloemen met dikke stelen en blaadjes blijven vaak langer goed en netjes, dan bloemen met dunne blaadjes. Omdat je een rouwstuk netjes af wilt leveren is het ook altijd van belang dat de bloemen die erin verwerkt zijn, vers zijn. Dit helpt ook om de houdbaarheid te verlengen. 

Tips om de houdbaarheid te verlengen

Er zijn diverse tips om de houdbaarheid van bloemen in een rouwstuk te verlengen, zoals het bewaren van het rouwstuk op een koele plaats in de schaduw, ook dien je dagelijks het water in de vaas of de oase te controleren en indien nodig bij te vullen. Door te kiezen voor bloemen met dikkere blaadjes zoals rozen of chrysanten zorg je er ook al voor dat de kans op een langere houdbaarheid groter wordt. Je kunt bijvoorbeeld een mooi rouwstuk bestellen op Rouwboeket.nl. Hier kun je ook een lint met een mooie tekst toevoegen om je laatste herinnering of een mooie boodschap bij te voegen.

Bestellen van een rouwstuk online 

Zorg bij het bestellen van een rouwstuk altijd dat je goed aangeeft wat voor soort rouwstuk je graag wilt hebben en welke bloemen je erin wilt. Ook dien je dit rouwstuk tijdig te bestellen en exact de juiste naam, locatie, datum en tijd aan te geven wanneer het rouwstuk bezorgd dient te worden. Zo weet je zeker dat het rouwstuk op tijd bezorgd wordt op de juiste locatie, zodat je je dierbare een mooie laatste eer kunt bewijzen tijdens de dienst en/of uitvaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *