Magere smeerkaas voor een heerlijke maar gezonde maaltijd

Lekkere magere smeerbare kaas kennen we vooral als beleg voor op brood of op een cracker. Maar wist je ook dat je smeerkaas ook heel goed kan gebruiken in warme gerechten? Met deze kaas kan je echt lekker variëren en omdat deze smeerbare kaas ook nog eens heel mager is past hij heel goed in een verantwoord en gezond voedingspatroon. Nog een goede reden om wat vaker van magere smeerbare kaas uit een kuipje te genieten.

In een salade op een broodje of cracker

Magere smeerkaas is heel veelzijdig en je kan het zowel gebruiken voor ontbijt, lunch tussendoortje maar ook voor het diner. Je kan het gebruiken als onderdeel van een heerlijke salade Daarnaast kan je het natuurlijk ook gewoon op een broodje of cracker smeren.

Lekkere gevulde eieren met smeerkaas

Wist je ook dat je deze smeerbare magere kaas ook kan gebruiken bij het maken van gevulde eieren. Vervang dan de mayonaise, of slasaus voor smeerkaas. Meng dit samen met het eigeel doe er nog wat kruiden bij zoals een beetje bieslook of peterselie. Vul hiermee de eieren. Lekker bij de borrel of als onderdeel van je lunch of diner.

Magere smeerkaas is ook heel lekker in warme gerechten

Wellicht weet je dit al maar toch zijn er ook nog een heleboel mensen die niet weten dat je deze smeerbare kaas ook op kan warmen. Je kan deze vloeibare magere kaas namelijk ook heel goed gebruiken in warme gerechten. Bron: https://eru.eu/

Het is echt super lekker om dit als ingrediënt te gebruiken voor een pastasaus. Wil je bijvoorbeeld een heerlijke preisoep maken? Ook daar kan je deze kaas aan toe voegen. Het is ook mogelijk om deze kaas te gebruiken als ingrediënt voor een ovenschotel. Laten we vooral ook de heerlijk tosti niet vergeten. Ook op een tosti is deze kaas heel lekker. Je kan deze magere smeerbare kaas echt in allerlei gerechten gebruiken.

Heerlijke warme kaas dip

Wil je lekker en gezond snacken. Maak van magere smeerbare kaas een lekkere dip. Je kan de magere smeerkaas een beetje opwarmen er eventueel nog wat kruiden aan toevoegen. Snijd wat reepjes komkommer, wortel, courgette, paprika etc. Deze kan je dan in de warme kaas dippen. Een heerlijk verantwoord tussendoortje. Uiteraard kan je dit ook maken en eten als onderdeel van je lunch of diner. Met deze kaas kan je echt lekker variëren en het past heel goed in een verantwoord en gezond voedingspatroon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *