Sanitaire hulpmiddelen

Sanitaire hulpmiddelen voor extra veiligheid

 Een veilige woning is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Denk aan de trap die men dagelijks moet beklimmen, de douchecabine en badkamer in algemene zin die risico’s met zich meebrengen, enzovoorts. Gelukkig zijn er tegenwoordig diverse hulpmiddelen verkrijgbaar, waarmee je een woning veiliger kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan speciale borden en bestek van plastic, wat helpt te voorkomen dat een stenen bord valt en hierdoor voor gevaar zorgt. Ook een traplift is een typisch voorbeeld van een hulpmiddel welke met name voor senioren interessant is. In dit artikel lees je meer over sanitaire hulpmiddelen die bijdragen aan de veiligheid in een zorginstelling of binnenshuis.

#1: een steun voor in de badkamer

Allereerst is het verstandig om een steun in de badkamer te laten plaatsen. Je kunt voor een steun naast het toilet kiezen, een steun bij de douche, enzovoorts. Met de steun verklein je niet alleen de kans dat je valt. Ook maakt de steun dat je makkelijker op kunt staan van de toiletpot. Zeker naarmate je spieren strammer worden, zal dit meer energie kosten. Met een steun aan de wand maak je het jezelf makkelijker.

#2: kruk voor onder de douche

Wanneer het je veel energie kost om je vast te blijven houden en een lange tijd onder de douche te staan, kan het gebruik van een krukje aan te raden zijn. Het krukje is gemaakt van plastic en blijft daardoor mooi. Ook wanneer deze dagelijks nat wordt door het douchen. Om zorgvragers te kunnen laten genieten van een bad zijn er speciale inloopbaden, waar men op een veilige manier in kan stappen. Een inloopbad is geweldig voor iedereen die graag in bad wilt, maar niet meer mobiel genoeg is voor een normaal bad.

#3: speciale mat voor in de douche

Enigszins vergelijkbaar met het douchekruk, is een speciale mat voor in de douchecabine. Met deze mat verklein je het risico dat je uitglijdt tijdens het douchen. De mat biedt extra grip aan je voeten. De reguliere vloer van je badkamer zal tijdens het douchen behoorlijk glad worden. Niet alleen door het vocht, maar voornamelijk door de zeepresten. Een speciale mat maakt dat je hier niet langer hinder van ondervindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *