Reiki cursus

Reiki is een van de bekendste genezingsmethodes die er zijn, maar het gaat om méér dan gewoon geneeskunde. In oude tradities, waaronder de Ayurveda, gelooft men in de kracht van intentie en de kracht van het lichaam als helende bron voor alle soorten ziekten. Reiki is daar een goed voorbeeld van.

Wat is reiki nu precies, wat houdt het in en waarom zou je een reiki cursus kunnen volgen? Deze vragen worden in het onderstaande overzicht beantwoord!

Wat is reiki?

Reiki is een genezingsmethode waarbij door middel van de handen destructieve energieën in het lichaam worden geneutraliseerd of verwijderd. De handen worden in veel culturen gezien als een soort geleiders van energie, en op die manier kunnen ze ook ziekte oplossen bij andere mensen.

Reiki steunt dus op het basisconcept dat alles wat we zien, alle dingen die we aanraken en mensen die we tegenkomen, een bepaalde energie bezitten en om zich heen hebben. In bepaalde gevallen is die energie destructief en negatief voor het organisme – wat zich dan weer kan uiten in ziekte. En dan gaat het niet enkel om lichamelijke aandoeningen zoals vermoeidheid, reuma of zelfs een verkoudheid. Ook psychologische problemen, waaronder depressie en angst, worden door die energieën beïnvloed.

Tijdens een reiki cursus leert men om door middel van de handen te bepalen in welke delen van het lichaam energie vast zit of niet goed stroomt. Op basis van die wetenschap kan men dan door middel van de handen en intentie die energie vrijmaken. Vaak heeft dat ook positieve gevolgen voor gezondheidsproblemen waar de persoon in kwestie aan lijdt.

Reiki: géén onderscheid tussen lichaam en geest

Een reiki cursus houdt in dat je leert dat er geen scheiding is tussen geest en lichaam. Beide beïnvloeden elkaar, en door middel van de handen kunnen problemen op beide vlakken dan ook achterhaald en opgelost worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *