Zo behoud je een mooi en gezond gebit

Een mooi gebit is heel erg belangrijk voor veel mensen. Een mooi gebit is niet alleen fijn voor jezelf maar ook nog eens een visitekaartje. Daarnaast maakt een goed gebit je leven ook een stuk beter. Je voorkomt met een goed gebit gaatjes, kiespijn en natuurlijk de daarbij horende ellendige bezoekjes aan de tandarts. Als je je gebit met liefde verzorgd dan heb je er langer plezier van. Het kan ook verstandig zijn om regelmatig een gebitsreiniging te ondergaan. Hieronder vind je tips om je gebit mooi en gezond te houden.

  1. Het is belangrijk om je tanden minimaal twee keer per dag te poetsen. Zo zorg je ervoor dat je gebit schoon en fris blijft en bescherm je je gebit ook tegen schadelijke invloeden van tandplak. Tandplak bestaat namelijk vooral uit bacteriën welke gaatjes veroorzaken.
  2. Het is ook verstandig om tandpasta met fluoride te gebruiken. Fluoride is een stof die helpt je glazuur te versterken waardoor je tanden minder kwetsbaar worden voor zuuraanvallen.
  3. Wanneer je twee keer per dag je tanden poetst is het ook erg belangrijk om dit per poetsbeurt minimaal twee minuten te doen. Zo krijgen de enzymen die in tandpasta zitten goed de tijd om hun werk te doen en kunne deze extra goed je tandvlees en gebit te reinigen.
  4. Wanneer je je tanden poetst dan kun je het beste onderaan aan de buitenkant beginnen om vervolgens pas de binnenkant en de kauwvlakken te doen. Dit is het beste voor zowel het onderste gedeelte van je gebit als het bovenste gedeelte van je gebit.
  5. Het is ook heel erg belangrijk om veel aandacht te besteden aan je tandvlees. Masseer tijdens het poetsen zachtjes je tandvlees. Dit doe je door je borstel op het tandvlees te zetten en dit op zo’n manier dat de borstelharen tussen de tand en het tandvlees komen. Op deze manier zorg je ervoor dat je tandvlees gezond blijft en voorkom je ontstekingen. 
  6. Iets wat veel mensen niet doen is hun gebit flossen. Ook dit is erg belangrijk, hiermee kom je op plekken waar je niet komt met je tandenborstel. Op deze manier haal je etensresten die blijven zitten tussen je tanden vandaag. Bovendien zal je gebit ook veel witter blijven en voorkom je dat je tandvlees gaat ontsteken. het is een kleine moeite maar het scheelt wel heel veel en uiteindelijk heb je er alleen maar plezier van.

daarnaast is het ook belangrijk om minimaal één keer in het jaar naar de tandarts te gaan. Zo voorkom je gaatjes of grote gevolgen bij je tanden. ben jij opzoek naar een tandarts in Schiedam of omstreken? bezoek dantk-schiedam.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.