Fabel of feit: is rode wijn goed voor de gezondheid?

Voor velen is het draag of rode wijn wel of niet goed is voor de gezondheid. In dit artikel wordt er een duidelijk antwoord gegeven op deze vraag zodat er aan alle onzekerheid en discussies een eind kan komen. Verder worden er een aantal goede rode wijnen benoemd die je mogelijk erg lekker vindt.

Is het drinken van rode wijn goed of slecht voor je  gezondheid?

Veel mensen denken dat rode wijn goed is voor het hart en dat het hierom gezond is en goed is om te drinken. Dit is helaas een fabel. Alcohol is in ieder geval slecht voor je, dus ook de alcohol in rode wijn is niet goed voor het lichaam. Het is dan ook niet voldoende aangetoond dat rode wijn goed voor je is. Zo zijn er veel kleine voordelen, maar spelen deze niet op tegen de nadelen die erdoor ontstaan. Het is daarom alsnog niet verstandig om dagelijks veel alcohol te nuttigen. Wel zal je voor rode wijn kopen kunnen kiezen en de hoeveelheid dat je drinkt kunnen beperken tot 1 a 2 glaasjes per dag. In dit geval blijven de schadelijke gevolgen beperkt. 

De risico’s en de voordelen van het drinken van een glas wijn

Er zijn een hoop nadelen verbonden aan het drinken van wijn, daarnaast zijn er ook een aantal voordelen die je mogelijk zult ervaren als je wijn drinkt. Allereerst zorgt het drinken van een of meerdere glazen alcohol per dag voor een grotere kans op borstkanker. Een langere tijd te veel drinken van alcohol verhoogt het risico op leveraandoeningen en kan in sommige gevallen zelfs leverkanker veroorzaken. Een voordeel van het nuttigen van alcohol is het dat als je het met bescheiden hoeveelheid doet het de kans op hart- en vaatziekte verkleint.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *