Meer gezonde lucht en rust in je hoofd: in je eigen achtertuin

De nadruk ligt steeds meer op gezond leven. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor onszelf. Meer aandacht voor wat we eten, de hoeveelheid slaap per nacht en uiteraard hoeveel we bewegen op een dag. Maar wist jij dat kleine aanpassingen een enorm verschil kunnen maken, terwijl je daar waarschijnlijk nog niet eens naar gekeken hebt? Daarom zetten we vandaag jouw tuin centraal, want daar kun je grote stappen zetten door kleine aanpassingen te doen. En dat al binnen een paar minuten!

Meer in de tuin zitten

Frisse lucht is belangrijk voor ons. Het zorgt ervoor dat ons lichaam beter presteert en de mate van zuurstof is belangrijk voor de werking van onze hersenen. Daarom is wat vaker buiten zitten een goed begin. Zeker wanneer je een paar aanpassingen doet:

  • Zorg ervoor dat er altijd schaduw in de tuin is
  • Zorg voor een plek met privacy voor de geestelijke rust
  • Plaats fijne stoelen en een tafel op de juiste hoogte

Wanneer je ervoor zorgt dat je altijd in de tuin kunt zitten, ga je hier automatisch vaker gebruik van maken. En dat is alleen maar goed, want zo leef je gezonder.

Hoe ziet jouw tuin er eigenlijk uit?

De kans is groot dat je buiten meer frisse lucht binnenkrijgt dan binnen, maar je kunt dit zelf versterken. Hoe ziet jouw tuin er op dit moment uit? Veel tegels, wat gras en weinig planten? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met zuurstofverrijkende planten, struiken en bomen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, het is ook goed voor jou omdat je kwalitatieve lucht inademt in de tuin. Daarnaast zijn gewassen met fraaie en frisse kleuren iets waar we (al dan niet bewust) vrolijk van worden.

Heb jij geen idee welke planten en struiken zuurstofverrijkend zijn en in jouw tuin passen? De experts bij Plantengrow.nl hebben al duizenden mensen in Nederland en Belgiƫ geholpen met het vinden van de juiste gewassen.

Zorg vooral voor ruimte!

Lichamelijke en geestelijke gezondheid begint met overzicht en orde. Zorg er daarom vooral voor dat je veel open ruimte in de achtertuin houdt. Plaats niet overal tierelantijntjes, bloembakken en andere decoratie, want wanneer het te druk aandoet, is het geen prettige plek meer om even letterlijk of figuurlijk op adem te komen en dan is het hele effect weer weg.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *