We moeten meer naar buiten

Vitaminepillen, trainen, sporten, gezond eten en natuurlijk minder vlees en alcohol. Het is niet verkeerd om nu alvast te kijken naar mogelijke aanpassingen om gezonder te gaan leven. Maar het is tegelijkertijd goed om na te denken over de beste manier om dit te doen. De beste manier is naar buiten te gaan. Niet alleen omdat de lucht in huis niet altijd optimaal is (tenzij je complete systemen hebt voor de luchtkwaliteit, al worden daar tegenwoordig ook vraagtekens bij gezet). We moeten meer naar buiten omdat ons lichaam en geest dit nodig heeft om optimaal te kunnen presteren.

Hoe doe ik dat nou het makkelijkste?

Er zijn echt onwijs veel mogelijkheden om meer in de buitenlucht te zijn. Zoals een rondje lopen tijdens de lunch. Of lopend een boodschapje doen in de buurt. De fiets pakken wanneer je naar een vriend of familielid gaat. Ook al zijn het elke keer slechts een paar minuten, het doet veel voor je gezondheid. Ons lichaam heeft frisse lucht nodig, plus zonlicht voor ons humeur (en de vitamine Z(on) uiteraard). Maar de voordelen gaan verder.

Wanneer we binnen zijn, bewegen we vaak weinig. Niet gek natuurlijk, want hardlopen in je eigen huis is niet echt een slim idee. Wanneer we buiten zijn, staan of zitten we veel minder stil. We zijn onderweg ergens heen, we hebben een doel of we zijn gewoon lekker aan het lopen met vrienden, de hond of onze kinderen. Zijn we veel buiten en bewegen we, dan doen we exact wat ons lichaam nodig heeft. We ademen schonere lucht in en deze wordt direct ingezet om het lichaam te laten functioneren. Bonus op bonus dus.

Maar ook wanneer je niet beweegt, maar gewoon lekker in de tuin zit, doe je het juiste voor je lichaam. Met alle regen in Nederland is een overkapping van Axess Europe daarbij geen overbodige luxe, al kan het minstens zo interessant zijn om te investeren in een goede barbecue zodat je wat vaker zelf je eten kunt bereiden op een leuke manier. Ook dát is van groot belang voor je gezondheid.

Dus: stop met scrollen en zoek het park op

Vind je het lastig om genoeg buiten te komen? Spreek dan met jezelf vaste tijden af om naar buiten te gaan en een stukje te lopen, fietsen of gewoon buiten te zitten. Met vaste tijden bouw je namelijk een regelmaat op en daarmee wordt een gezonder leven in ieder geval al een stuk makkelijker.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *