Meer informatie over acupunctuur in Gouda

Wanneer je in het zuiden van het land woont en kampt met lichamelijke of geestelijke klachten, dan is een zoekopdracht naar acupunctuur Gouda de moeite waard. Je bent misschien al bekend met het concept van acupunctuur of dry-needling. Lees verder wanneer je op zoek zijn naar iemand voor acupunctuur in Gouda, meer wilt weten over acupunctuur of wanneer je kampt met lichamelijke of geestelijke klachten. In dit artikel komen deze zaken allemaal aan bod. 

Hoe werkt acupunctuur

Om uit te leggen hoe acupunctuur in Gouda – of bij een praktijk elders in het land – werkt, kun je het beste een vergelijking maken. Het menselijk lichaam is een bijzonder ingewikkeld systeem. Je kunt het vergelijken met een complexe machine waar ieder radertje op zijn plek moet zitten en goed moet bewegen om de hele machine draaiend te houden. Er kunnen echter gebeurtenissen zijn waardoor een radertje scheef gaat zitten. Zo kun je een traumatische gebeurtenis hebben, langere tijd stress hebben of lichamelijk een disbalans ontwikkelen. Op zo’n disbalans – oftewel het scheve radertje – heeft acupunctuur invloed. Door een naald te plaatsen, kun je de energiebanen beïnvloeden. Hiermee probeert de acupuncturist van bijvoorbeeld acupunctuur Gouda, de balans in jouw lichaam te herstellen.

Van buikpijn tot miskramen, acupunctuur in Gouda kan dit oplossen

Het klinkt misschien gek, maar er zijn heel veel verschillende zaken die acupunctuur in het menselijk lichaam kan oplossen. Een gebroken been is uiteraard niet met acupunctuur te herstellen, maar een breed scala aan klachten is dat wel. Je kunt denken aan:

  • Allergieën; 
  • Onverklaarbare pijn;
  • Gevoel van benauwdheid;
  • Gewrichtspijn en klachten zoals ontstekingen;
  • Huidproblemen;
  • Menstruatieklachten;
  • allerlei problemen aan: bloedsomloop, luchtwegen, organen, zenuwstelsel, urinewegen en darmen;
  • Geestelijke klachten en stoornissen.

Je moet je realiseren dat bovenstaande meerdere oorzaken kan hebben. Het lichaam is afhankelijk van voeding, omgeving, ziektes etc. Een acupuncturist die acupunctuur in Gouda doet, zal bij de intake dus ook veel vragen stellen. Geef eerlijk antwoord op de vragen en wees open en transparant. Als jij slecht eet en dit is een oorzaak, dan zal acupunctuur de symptomen kunnen bestrijden, maar uiteraard niet de oorzaak weg kunnen nemen. 

Acupunctuur in Gouda voor een breed scala aan klachten

Zoals je hebt kunnen lezen kun je voor een enorm breed scala aan klachten terecht. Allerlei onverklaarbare pijnen en problemen, waarmee je misschien bij de huisarts of in de reguliere zorg al uitbehandeld bent, kunnen hiermee opgelost worden. Veel mensen proberen acupunctuur en ontdekken dat het werkt. Je kunt op internet zoeken naar jouw klachten in combinatie met het woord acupunctuur, of met de locatie waar je de behandeling wilt om zo meer informatie te vinden. Denk aan: “acupunctuur Gouda voor hoofdpijn” Ongetwijfeld zul je veel lezen waaruit je wijzer kunt worden.

Een intake inplannen

Wil jij acupunctuur in Gouda of een andere plaats inplannen? Dan begint het met een intake. Dit is vaak vrijblijvend en hierna kan ook een eerste behandeling plaatsvinden. Doordat een gemiddelde acupunctuur behandeling ongeveer 3-8 keer is, kun je prima in een andere woonplaats dit doen. Hou er wel rekening mee dat je na de behandeling je moe zult voelen en eventueel een emotionele schommeling kunt ervaren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *