Wat is het nieuwe werken?

Mocht je de trotse eigenaar zijn van een bedrijf, dan is het belangrijk dat je meegaat met de tijd. Innovatie is een belangrijke factor voor vrijwel iedere onderneming. Wie niet vernieuwd wordt voorbijgestreven en juist daarom stellen wij vandaag de vraag: wat is het nieuwe werken? Het nieuwe werken is niet iets dat in een zin omschreven kan worden. Voor het ene bedrijf is het nieuwe werken thuiswerken en voor het andere bedrijf is dit gebruik maken van Silicon Valley- achtige werkruimtes in bohemian tuinen. Andere bedrijven kiezen bijvoorbeeld voor zit-sta bureaus of speciale zitballen. Een ding is in ieder geval een feit, mensen komen hierdoor wel liever bij een bedrijf werken. De aantrekkelijkheid van een bedrijf wordt zo flink vergroot.

Wat is het nieuwe werken en waar komt het vandaan?

Vind jij het nieuwe werken interessant en stel jij jezelf vaak de vraag: wat is het nieuwe werken en waar komt het vandaan? Lees dan verder! In deze alinea geven we hier extra informatie over. Het nieuwe werken is ontstaan in Amerika, om precies te zijn is dit ontstaan in Silicon Valley in Californië. Toen der tijd was de vraag naar de beste programmeurs in het land erg groot. Bedrijven moesten daarom manieren verzinnen om deze programmeurs aan te trekken. Uiteraard deden bedrijven dit door goede salarissen te betalen, echter bleek dit niet het belangrijkste te zijn. De secundaire omstandigheden bleken namelijk nog belangrijker te zijn. Juist daarom zorgde de grote bedrijven zoals Google en Microsoft ervoor dat de secundaire arbeidsomstandigheden erg goed waren en zo is het nieuwe werken ontstaan.

Om ervoor te zorgen dat men hard voor je werkt, is het belangrijk dat het werk leuk is. Mensen moeten het naar hun zin hebben en dat kan gezien worden als het nieuwe werken in 2020. Tevens is het nieuwe werken door corona in een stroomversnelling terechtgekomen. Mensen moesten hierdoor thuiswerken en inmiddels lijken veel mensen dit al erg fijn te vinden.

Wat betekent het?

Wat is het nieuwe werken en wat betekent het? Het nieuwe werken is eigenlijk een benaming voor hoe werkgevers hun personeel op een zo gezond mogelijke manier kunnen laten werken. Een mooi voorbeeld hiervan is dat veel bedrijven ervoor kiezen om hun personeel niet langer op een vaste plek te laten werken. Men kan een plek zoeken in het hele kantoor. Zo vindt de een het bijvoorbeeld fijner om op een stille plek te werken zonder beschutting, terwijl de ander liever in het gezelschap van veel mensen is. Kortom, met het nieuwe werken kun je deze keuze zelf maken.

Technologie

Wanneer we kijken naar de vraag: wat is het nieuwe werken? Dan valt technologie hier absoluut ook onder. Het nieuwe werken brengt een hoop vrijheid met zich mee en daarom is het wel belangrijk dat prestaties meetbaar blijven. Juist daarom maken veel bedrijven gebruik van de nieuwste technologieën. Technologieën die er niet alleen voor zorgen dat prestaties meetbaar blijven, maar die er ook voor zorgen dat men goed kan zien of personeel op tijd komt.

Bezoek website voor meer informatie over nieuwe manieren van werken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *