Celzouten mengsels als aanvulling op tabletjes

Futloos, moe, zelfvertrouwen zit in een dip. Het gaat niet zoals het hoort te gaan. Herkenbaar? Het kan zijn dat u een tekort aan natuurlijke mineraalzouten heeft. Mineraalzouten komen voor in de cellen van ons lichaam. Vandaar dat ze ook celzouten genoemd worden. Ze vormen een belangrijke rol in onze stofwisseling. Bij een tekort kan dat invloed op uw gezondheid hebben. Zoals het futloze gevoel. Om dit te voorkomen zijn er celzouten te verkrijgen. Deze komen in de vorm van tabletjes maar er zijn ook celzouten mengsels.

Schüssler Celzouten Mengsels zijn een goede aanvulling op de tabletjes. De mengsels bestaan uit gewreven poeder en is ideaal voor wanneer u een kuur wil. Of wanneer u moeite heeft met het innemen van tabletten.

Tekort aan celzouten?

Hoe merk ik of ik een tekort heb aan mineraalzouten / celzouten, vraagt u zich misschien af. En daarbij: is dat tekort ook de oorzaak van uw klachten? Een manier om te vinden of u inderdaad een tekort hebt of niet is aan de hand van een gezichtsanalyse. Een strakke bovenlip en droge lippen kan wijzen op een gespannen maag. Een blauw en opgezwollen gezicht kan betekenen dat u veel vocht vasthoudt.

Een gespecialiseerde therapeut kan u helpen met de gezichtsdiagnose, maar ook aan de hand van uw karakter. Immers: niet lekker in uw vel zitten hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat u mineralen tekort komt. 

Waar kunnen celzouten mengsels mij mee helpen?

  • Versterken van uw immuunsysteem en weerstand Maakt uw zelfvertrouwen sterker
  • Goed voor de doorbloeding
  • Voedt haar, huid en bindweefsel.
  • Bij problemen met kou en winterse aandoeningen

Zoals u ziet kunt u de celzouten mengsel ook nemen om uw weerstand en energie te verbeteren. Energie krijgt u namelijk niet alleen uit gezonde voeding en (voldoende) beweging. Maar soms kan het ondanks uw gezonde levensstijl toch zijn dat u weinig energie voelt om de dag door te komen. Of dat u geen energie heeft om de dingen te doen die u normaal zo graag doet.

Soms ook voor uitwendig gebruik

Enkele celzouten mengsels kunt u ook uitwendig gebruiken. Zeolith is daar een goed voorbeeld van. Het natuurlijke mineraal Zeolith (Zeoliet) is een meester in ontgifting en kunt u dagelijks innemen. Maar ook uitwendig is dit celzout mengsel te gebruiken. Bijvoorbeeld bij brand-, snij-, en schaafwonden. Wanneer u de poeder over de wond strooit, trekt het alle gifstoffen en bacteriën uit het gebied. Dat zorgt voor een barrière voor ziektekiemen. Er ontstaat snel een dikke korst op de wond. Maar ook voor huidproblemen en huidallergieën is het goed te gebruiken.

Let op: celzouten is geen medische behandeling

Bent u onder medische- en/of psychiatrische behandeling? Overleg dan eerst met uw behandelende arts voor u met de celzouten gaat beginnen. Celzouten zijn er puur voor de zelfzorg. Hetzelfde als wanneer u vitaminesprays of -pillen gebruikt. Bij gecompliceerde klachten of aandoeningen kunt u het beste laten adviseren door een gespecialiseerd therapeut. Celzouten mengsels kunt u bij uw lokale drogisterij verkrijgen of online bestellen via celzouten.eu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *