De vrouwen van de sport

Vrouwen spelen een heel grote rol in de sport. Toen de vrouwenrechtenbeweging van kracht werd, mochten vrouwen aan sport doen. In 1840-1901 was het begin van de vrouwen in de sport, en toen was het slechts in zeer weinig evenementen waaraan ze deelnamen. Tennis werd gespeeld door vrouwen in de jaren 1880 die nu meer op batminton leek. Hoewel tennis al zo lang populair is bij de vrouwen, heeft het nog weinig gedaan om de toekomst van de teamsporten voor vrouwen te helpen. Fitgirlcode wil met de plankchallenge hier ook een nieuw leven voor inroepen

Wetten van 1972

Het was pas in 1972 toen Titel lX, de educatieve wijzigingswet, werd aangenomen die zei: Federaal geld kon niet worden gegeven aan openbare schoolprogramma’s die discriminerend waren voor geslacht. Scholen moesten dan gelijke teams hebben voor meisjes en jongens. Ze moesten gelijke uitrusting, beursfondsen en teams hebben om overheidsfinanciering te krijgen. Dat is wat de sport van vrouwen enorm heeft helpen groeien. Girls of Sunday Sports zou tegenwoordig elke vrouw kunnen omvatten, van kerkelijke teams tot professionele sporten. Vrouwen zijn zeer succesvol en getalenteerd in sport, vrouwen krijgen drive, door het ongeloof dat we niet dezelfde doelen kunnen bereiken als mannen.

Sportvrouwen hebben veel verschillende dingen moeten overwinnen. Natuurlijk moesten we eerst bewijzen dat alleen omdat we kinderen baren ons niet zwak maakt. Toen hadden mannen het idee dat als vrouwen aan sport deden, ze niet konden trouwen en kinderen zouden krijgen zoals normale Amerikanen. Toen vrouwen begonnen te fietsen, was er behoorlijke kleding die ze moesten dragen, zoals niet-beperkende kleding. Al deze problemen overwinnen zijn we verder gegaan.

Contact sporten als voetbal, worstelen en boksen zijn nog steeds niet zo populair als de rest. Golf werd beschouwd als een goede sport voor vrouwen en in de jaren 1900 werd het alleen gespeeld in de voortuinen van de rijken of in landelijke clubs. Vrouwen die de dochter of vrouw van een lid waren, konden bij bijna elke country club spelen, er waren er nog een paar die net vrouwendag hadden. Boogschieten was een van de eerste georganiseerde sporten voor vrouwen die ze competitief konden spelen en ook toernooien konden houden. Vandaag de dag zijn de enige grote problemen die we hebben, welke sport te spelen. Nu geven hogescholen beurzen voor zowat elke vrouwensport.

Sport op zondag


Meisjes van de zondagsport hebben veel zelfvertrouwen en veel gevoel van voldoening. Net als al het andere dat we moeten bewijzen, kunnen vrouwen harder werken. De toekomst van vrouwelijke atletiek wordt elke dag beter! Vrouwen hebben veel respect verdiend vanwege het feit van motivatie en de wens om te slagen in elk deel van ons dagelijks leven, en om te streven naar grotere uitdagingen. Girls of Sunday Sports zijn voor velen legende en helden.

Een leuke sport om eens te proberen is kiten op strand. Super goed voor je gezondheid en je spieren. Lees meer op KitesurgeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *